lørdag den 3. januar 2015

Tangerine Dream anno 2015


Siden min oplevelse med Tangerine Dream på klippen i Rhinen er der sket en del med Edgar Froeses orkester. Der er udgivet en enorm mængde musik, og her skal jeg blot fremhæve de fem Atomic Seasons album, der hedder Springtime/Summer/Autumn/Winter/Endless Season in Hiroshima. Det er et interessant storværk, hvor der i det mindste lejlighedsvist kan anes en musikalsk sammenhæng til titlen på værket.

Det samme kan man ikke sige om den Sonic Poem serie, som har omfattet blandt andet Kafkas The Castle, E.A. Poes Island of the Fay og Joyce´Finnegans Wake. Især de første to er udmærkede, men sammenhængen til musikken er arbitrær som sprogtegnets karakter hos Ferdinand Saussure. Ligesom der - i følge Saussure -  ikke er en faktisk relation mellem selve stenen og ordet "sten", således heller ikke mellem Edgars musikalske og Kafkas litterære slot.

Seneste nyt er, at Ulrich Schnauss fra Kiel nu er blevet medlem af gruppen. Han har udgivet en lille håndfuld små-interessante album i en genre, man af mangel på bedre kan kalde indietronica eller ambient techno. Med skønne trackstitler som "Monday-Paracematol" (og gud, hvor man kender det), "Knuddelmauss" og "Blumenwiese neben Autobahn".

Male Kunia hedder det første album, hvor Schnauss medvirker, og det er i den bedre ende af skalaen uden på nogen måde at kunne stå op ved siden af tingene fra de gode, gamle dage.

Ønsker man at følge med i all things Tangerine, så er danske Jacob Pertous blog en af de førende på området i verden. Her er masser af anmeldelser - desværre ikke af alle udgivelser, selv om Jacob har dem stående alle sammen. Senest har Jacob Pertou skudt papegøjen, da han fik et fremragende interview med Edgar Froese i København i forbindelse med gruppens koncert i april 2014.

Alt sammen findes her:

http://tangerinedream.pertou.dk/#homeIngen kommentarer:

Send en kommentar