søndag den 4. oktober 2015

Don Henley og vennerne

Don Henley er en af de største sangskrivere i sin generation, fuldt på højde med Springsteen, Cohen, Browne og hvad de ellers hedder.

Som forsanger og trommeslager i The Eagles skrev han som bekendt en stribe nu klassiske sange: ”Desperado”, ”Hotel California”, ”The Last Resort” med flere.

Som solist har han holdt fanen højt kvalitetsmæssigt, men der har været lang tid mellem snapsene. Det er 15 år siden, han sidst udsendte et soloalbum, og siden 1982 er det kun blevet til fem titler.

De har så til gengæld været glimrende, hvis man ser bort fra den noget middelmådige Inside Job fra 2000.

”Talking to the Moon”, ”The Boys of Summer”, ”New York Minute”, ”Heart of the Matter”, ”The end of the Innocence” - jo tak, der har været guldkorn og evergreens imellem.

Cass County er titlen på Dons seneste opus, og da det forlød, at manden var vendt tilbage til sine rødder i Texas og havde indspillet et decideret country-album i Nashville, så steg forventningerne betragteligt.

Men Don Henley har desværre ikke kun lavet et country-album med en stribe gedigne sange. Don, der er en af klodens rigeste musikere med en formue på den fede side af en milliard kroner, har en masse berømte ”venner”.

Så Cass County er endt som en luksuslounge, hvor berømtheder mødes over en sang med den gode Don.  Det har uden tvivl været hyggeligt og givet masser af arbejde til hære af advokater, skarer af personlige assistenter og korteger af sikkerhedsfolk. Således ankommer Mick Jagger til Nashville i limousinen, og med sin sædvanlige dækningsløse brægen smadrer han på et millisekund enhver form for autenticitet og troværdighed på åbningsnummeret ”Bramble Rose”. Ellers en god sang, faktisk.

”The Cost of Living” er en arketypisk Don Henley sang: Weltschmerz, melankoli og fortrøstning – Arthur Schopenhauer i Nashville. Ingen gør den slags bedre. Men hvorfor pokker skal Merle Haggard så hyres ind til at ødelægge den?

Således er Cass County først og fremmest en lang irritation. Hvorfor kan Don ikke lade sine fine sange stå i fred og selv synge dem hjem?

Det triste svar er, at milliardæren Don Henley hellere vil hygge sig med Mick Jagger og Dolly Parton, og at ægtheden og ærligheden i country-genren dermed først og fremmest er et postulat uden hold i virkeligheden. 


Cass County eller Cash County? Nok mest det sidste.Don og Dolly - Rigtige venner....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar