tirsdag den 25. september 2018

Modbydelig og nødvendig public service

Klik på foto herunder for at komme til BBC´s Twitterkonto og scroll ned for at læse hele historien.




Hver dag sker afskyelige forbydelser mod menneskeheden. Det er ubærligt og meningsløst. 

Ofte slipper morderne uden videre afsted med deres ugerninger.

Men heldigvis har vi stadig nogle medier som BBC, der ind imellem går den ekstra mil for at finde de skyldige.

Her er et fremragende eksempel på, hvordan et hold journalister via Twitter med hjælp fra Facebook, Google og meget andet graver de formodet skyldige frem. 

Det er public service for hele verden.

Og hvem ved, måske får de skyldige en dag deres fortjente straf.

Håbet lever!










søndag den 16. september 2018

Bornebusch´ skole på Langmarksvej



Under læsningen af Helge C. Jacobsens registrant om Dryanders skoler i den gamle Haderslev Kreds - se tidligere indlæg her på bloggen fra juni 2018 - kunne jeg ikke undgå at tænke tilbage på min egen skoletid på Langmarkskolen i Horsens.

Jeg er ikke i stand til at fremkalde særligt positive indtryk af  undervisningen på skolen.

Men til gengæld har jeg en meget levende og positiv erindring om de fysiske rammer på skolen, der var ca. fem år gammel, da jeg tøvende trådte ind gennem porten.

I 1957 afholdt Horsens Kommune en arkitektkonkurrence om opførelse af en ny skole i den nordøstlige del af byen ned mod det smukke naturområde Nørrestrand og tæt på et stort antal nye udstykninger af både eje- og lejeboliger.

Arkitekterne Bornebusch, Brüel og Selchau vandt konkurrencen og skolen stod klar i 1963 som en 2-sporet skole fra 1-10. klasse.

Allerede få år efter blev byggeriet belønnet med en pris for de håndværksmæssige kvaliteter og det menneskevenlige byggeri. 

 Jeg husker de smukke skifergulve overalt på gangene. De duftende brune linoleumsgulve i undervisningslokalerne. De brede døre til klasselokalerne og de enorme porte ind til de forskellige sektioner af skolen. Overalt var der detaljer og materialer i høj kvalitet. Meget af interiøret var fremstillet specielt til skolen. 

Alt dette gjorde sikkert et varigt indtryk på mange af eleverne på skolen. Fx den mytiske og frygtede trappeopgang til den balkon, hvor inspektørens kontor og lærerværelset befandt sig.

Der er meget godt at sige om skolen, der på fornem vis kombinerede modernisme med klassisk dansk byggekultur. Skolen fungerede og virkede netop menneskevenlig, og jeg har ikke siden oplevet et bedre indeklima.

Da Horsens Kommune i 2015 vurderede et evt. behov for renovering på skolen, konkluderede man, at skolen efter 50 år brug var i forbavsende god stand.

Det gjaldt taget med vingetegl samt vinduer, døre og indgangspartier, der var udført i mahogni og eg. 

Så jo, jeg gik på en god skole.